piatok 6. marca 2015

Tipy na víkend - BA a okolie

Tipov kam ísť s deťmi cez víkend je veľa - ja prídávam tie, ktoré sme absolvovali v poslednom období, a ktoré môžem odporučiť:
ZOO Bratislava - otvorené denne od 10:00 do 16:00 (od 1. apríla začína letná sezóna, takže bude otvorené dlhšie), vstupné dospelý/deti od 3r.: € 3,50/2,50 (od 1. apríla - je vstupné drahšie).
My máme teraz dinosauriu mániu, takže DinoPark bol jasným víťazom (hoci bez zvukovej kulisy, keďže ešte nezačala sezóna :)). Asi 3/4 hodinu sme strávili aj v pavilóne primátov - malý šimpanz bol očarujúci, deti z neho nespustili oči :)
Aquapark Senec - cez víkend otvorené 10:00 - 22:30, 3hod. vstupné dospelý/deti od 3r: € 12/8. Bližšie pozri na stránke. Ešte posledný víkend sa tu vrámci jarných prázdnin konajú rôzne súťaže, aquaaerobik, maľovanie na tvár, minidiskotéka...viac k programu tu
BIBIANA, medzinárodný dom umenia pre deti - otvorené denne okrem pondelka 10:00 - 18:00
Momentálne tam prebieha interaktívna výstava na krídlach a krídelkách venovaná vtáčej ríši. Citujem z letáku -> deti sa naučia rozpoznávať vtáčie siluety, stopy, perá, vajcia i hniezda rôznych druhov, vyskúšajú si kŕmenie mláďat, či krídla albatrosa, lákadlom pre ne sú aj tučniaci v životnej veľkosti, alebo rozličné vtáčie búdky...výstava je síce podľa mňa určená väčším deťom a v porovnaní s ostatnými, ktoré sme absolvovali je skôr menšia, ale zabavili sme sa aj tak. Navyše, na druhom poschodí sa konajú dielničky, kde si môžu deti upiecť a následne vymaľovať rôzne figúrky, a vytvoriť všelijaké jarné dekorácie...


Detské múzeum - otvorené denne okrem pondelka 10:00 - 18:00
Aktuálna výstava Vzdialení, a predsa blízky trvá už len do 10. marca - na ploche približne 300m2 majú deti možnosť cestovať cez BAZÁR, ŠKOLU, KUCHYŇU, SVATOSTÁNOK, DIVADLO a CESTOVNÚ KANCELÁRIU. Každé z týchto 6 prostredí im umožní zoznámiť sa hravou formou s tvárami, jazykmi, vôňami a chuťami, jedlom, odevmi, vierovyznaniami, hudbou a umením celého sveta. Nás najviac bavila kuchyňa (ruská, japonská, mexická, marocká), tieňové divadlo, rôzne hudobné nástroje a svätostánky jednotlivých náboženstiev (islam, kresťanstvo, taoizmus, budhizmus, judaizmus, hinduizmus...). Celkovo musím zhodnotiť, že bola výstava veľmi zaujímavá aj pre mňa a odchádzali sme odtiaľ ako poslední :))) Už sa teším na ďalšiu, venovanú recyklácii, ktorá začne 20. marca. A určite sa oplatí ísť aj do Slovenského národného múzea (rovnaká budova, iný vchod)


Ak preferujete radšej pobyt v prírode, odporúčam prechádzku po neďalekom rakúskom kúpeľnom mestečku Bad Deutsch-Altenburg - my tam chodíme zbierať riečne mušle :) Pekné je aj okolie kostola Panny Márie, ktorý je pravdepodobne najstarším v Dolnom Rakúsku.
A potom aj národný park Donau-Auen kam sa dá dostať z Hainburgu. Pokiaľ nie je napršané/blato, sú tam nádherné zátišia a teraz i množstvo snežienok :)

Pekný víkend :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára